Cjelodnevni boravak

Osnovne informacije

Cjelodnevni boravak odvija se u sklopu obrta za čuvanje djece.

 

Djeca čitavo vrijeme provode vani, u šumi ili u dvorištu. Sve aktivnosti osim dnevnog spavanja odvijaju se vani, od obroka do igre.

 

Skupina se sastoji od najviše dvanaestero djece od 3 do 7 godina, o kojima brinu dva odgajatelja.

 

Djeci su u tom periodu ponuđena 4 obroka-doručak, užina, ručak, popodnevna užina.

 

Ručak dobivamo iz službe cateringa, dok ostale obroke pripremamo sami u našoj kuhinji. Hranu dobavljamo na eko tržnici ili direktno od OPG-ova ekološke proizvodnje. Prehrana je vegetarijanska, zdrava i nutritivno uravnotežena. Nema slatkiša, osim zdravih i sirovih slastica. Obroke možemo prilagoditi i za vegane.

 

Dnevno spavanje omogućeno je u uređenom prostoru od 50m2 s opremljenom kuhinjom, sanitarnim čvorom, klima uređajem i prostorom za spavanje. Djeca koja ne spavaju za to se vrijeme igraju u dvorištu.

 

Nemamo subvencije grada, pa samim time nemamo iste kriterije za upis kao privatni i državni vrtić. Najvažnije nam je da roditelji podržavaju ovakav pristup i da se slažu s našom metodologijom.

 

Radno vrijeme: pon-pet 08:00-16:00 ( radno vrijeme je okvirno i zavisno o dogovoru s roditeljima m-možemo doći ranije ili ostati duže)

 

Obrt za čuvanje djece radi tokom cijele godine, a praznici se ravnaju prema vrtičkim.

 

Prije upisa djeteta u cjelodnevni boravak, molimo vas da temeljito pročitate sadržaj web stranice kako biste se informirali o našem načinu rada. Ukoliko želite upisati dijete, kontaktirajte nas i dogovorite inicijalni razgovor na kojem ćemo odgovoriti na sva dodatna pitanja, tada se možete upoznati s nama, prostorom i okruženjem u kojem će boraviti vaše dijete.

Upisi su mogući tokom cijele godine do ispunjenja kapaciteta.

postani i ti dio naše male vrtićke zajednice

Upisi su u tijeku!

Mjesto sastajanja

Djecu ujutro roditelji dovoze na našu prvu lokaciju, kuću s dvorištem koja se nalazi u naselju Veli Vrh. Dolazak je do 9 sati, nakon čega idemo u šumu pa djeca koja kasnije dođu mogu doći direktno u šumu pod uvjetom da su doručkovala kod kuće. Poželjno je da dođete do 9 sati.

Dnevna rutina

Period prije ručka je uglavnom strukturiran u šumi, uz maksimalno uvažavanje dječijih interesa i godišnjih doba. Imamo pješačke dane kada istražujemo šumu i njene staze s djecom. Ostale dane provodimo u nekoj od naših šumskih baza koje smo zajedno s djecom odabrali i uredili.

 

Period nakon ručka uglavnom provodimo u dvorištu, baveći se aktivnostima vezanim uz domaćinstvo, poput vrtlarenja, uređivanja dvorišta, kreativnih i umjetničkih aktivnosti uz korištenje prirodnih materijala koje smo pronašli u šumi.

 

Važan element naše dnevne rutine je jutarnji krug jer na taj način dan započinjemo zajedno. U skladu s aktualnom temom i godišnjim dobima, djeca uče pjesme, pričamo priče. Razgovaramo o raznim temama i o tome što ćemo zajedno raditi. Djeca tako imaju priliku dati svoje prijedloge i ideje za taj dan.

 

Djeca imaju puno prostora za slobodnu igru i veliku autonomiju u biranju aktivnosti, pa tako nema unaprijed određenog plana, nego se aktivni dio dana odvija spontano i u neposrednom odnosu s interesima i raspoloženjem grupe, vremenskim uvjetima, godišnjim dobima i svime što nam priroda nudi.

Satnica

Planovi za budućnost

Unutar narednih nekoliko mjeseci sagraditi ćemo i kućicu od 15m2 u šumi. Tada će se dnevna rutina izmijeniti i mjesto sastajanja će biti u našoj šumskoj bazi, a kada budemo osigurali uvjete, moći ćemo u šumi ručati i omogućiti dnevno spavanje. Udaljenost između šume i naše lokacije s dvorištem je manje od 10 minuta dječjeg hoda po neasfaltiranom putu.

Roditelji

Na početku školske godine organizira se roditeljski sastanak, a roditelji uvijek mogu zatražiti sastanak s odgajateljima.

 

Nadalje, roditelji bi trebali podržavati pedagoški tim u odnosima s javnošću, festivalima, proslavama i projektima te aktivno sudjelovati u kreiranju šumske baze i radnim akcijama.

Podržite šumski vrtić u Puli!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.